Escoleta Trail

 1a Escoleta de Punktrail del món 

Dirigit a tota la canalla que tingui ganes de “jugar“, ja que partim de la base que el córrer ha de ser un JOC

Entrenaments

En primer lloc, hem de tenir en compte que el córrer ha de ser, per als infants, sobretot un joc. D’aquesta manera, mantindran la il·lusió per córrer. A més, sempre s’ha de combinar amb​altres tipus d’exercici físic.​  

Intentarem trobar espais agradables, que no siguin avorrits, recomanem fer-ho a l’aire lliure i descobrint noves rutes sempre que sigui possible.  Així, se sentiran lliures i descobriran flors, arbres, animals i la resta d’elements que hi ha a la​natura.​    

L’activitat ha de ser realitzada amb una intensitat moderada i adaptada a les seves condicions físiques i edat.  Si senten una mica de dolor o cansament, caldrà descansar, tot i que també hem de treballar la capacitat d’esforç.   

Cal recomanar que portin un bon calçat, és molt important per la salut que realitzin l’activitat amb l’equipament adequat, sobretot pel què fa al calçat.  Calen sabatilles flexibles i lleugeres.  La sola no ha de ser dura però tampoc excessivament tova.  És molt important que duguin el peu ben subjecte.
No hauríem d’intentar aprofitar-les diverses temporades. Els peus dels nens canvien ràpidament, tant pel que fa al número del calçat com en la forma.  Si en els adults les sabatilles són importants, per als nens encara ho són més.  Cal menjar quelcom sa i lleuger abans de l’activitat i també s’ha de tenir en compte la​hidratació; abans, durant i després de l’exercici.

Horaris

Aquest Curs Escolar 2020/21 fem l’activitat com una Extraescolar a l’Institut Escola Pompeu Fabra del Pont de Vilomara i Rocafort, tots els dijous lectius de 16:30 a 18:00 hores, on en el primer quart d’hora el dediquem a berenar i explicar que farem en aquesta jornada tot esperant als alumnes de l’Institut Escola i als dels pobles pròxims. Entre les 16:45 a 17h intentem posar-nos en marxa.

Les fases de l’activitat:  

  1. Escalfament: És molt important invertir en l’escalfament. Començar a caminar o a trotar a ritme suau durant uns deu minuts farà que augmenti el nostre reg sanguini i facilitarà l’arribada dels nutrients als músculs. Els estiraments també s’han de fer de manera progressiva, i centrar-se en els músculs de les cames (bessons, quàdriceps i isquiotibials), sense descuidar l’esquena (sobretot la zona lumbar), les espatlles i el coll.  
  2. Activitat: Realitzarem activitats variades per a poder desenvolupar tots els objectius plantejats. 
  3. Tornada a la calma: Mai s’ha de parar de cop, i si s’endarrereix la dutxa i la beguda freda uns 10 o 15 minuts, l’organisme ho agrairà.  

Com ho treballem?

CONEIXEMENT DEL TERRITORI: Establirem 5 rutes de diferents nivells de dificultat pels voltants del poble, l’objectiu és donar a conèixer als infants el medi que ens envolta, però les mostrarem de forma no repetitiva i les adequarem segons el seu estat de forma i evolució.

ORIENTACIÓ: Treball d’orientació a través de diversos mètodes: brúixola, wikilog, reconeixement d’elements del relleu, zones obagues i soleies,… és important ensenyar-los a orientar-se a la natura per evitar que es perdin i que assoleixin aprenentatges útils per a la seva vida quotidiana.   

RESISTÈNCIA: Adquirir cada vegada més capacitat per a córrer, de forma molt progressiva i adaptant-nos a les necessitat i possibilitats de cada edat i cada nen.   

VELOCITAT: treball específic de la velocitat, les sèries adaptades als nens.   

CONEIXEMENT DEL PROPI COS: A través del joc conèixer el propi cos, les seves possibilitats i com tenir-ne cura.   

SALUT: Hàbits d’higiene i estiraments.  

ALIMENTACIÓ: Una sessió cada curs que tracti el tema de l’alimentació com a complement molt important junt amb l’activitat física per mantenir i fomentar la salut

EL TREBALL COOPERATIU, FORMAR PART D’UN EQUIP: El córrer és una activitat individual, però la filosofia del PunkTrail té el seu eix vertebrador en la força del conjunt. L’equip és fonamental i enriquidor, per aquest motiu és un objectiu cabdal per a treballar amb els menuts. Aquells que assoleixen els objectius plantejats amb més facilitat poden ajudar als companys a millorar i a superar les dificultats que se’ls plantegin

Per a més informació cevilomara@gmail.com

Design a site like this with WordPress.com
Per començar